Az Egyesült Államokban is elkezdődik a tinnitus kezelés a CR® Neuromodulátor terápiás készülékkel!

2011 Decemberben a németországi ANM Adaptív Neuromoduláció GmbH cég megkapta az engedélyt az amerikai Egészségügyi Hivatalatól (FDA) a T30 CR® Tinnitus Terápiás Készülék forgalmazására az Egyesült Államokban. „Azáltal, hogy a FDA sikeresen jóváhagyta az ANM T30 CR® Tinnitus Terápiás Készülék forgalmazását az Egyesült Államokban, a legfontosabb feltétel is adott most már ahhoz, hogy a készüléket forgalmazhassuk az USA-ban.“ – mondta Dr. Jörg Stein, az ANM Adaptív Neuromoduláció GmbH cég elnöke.

Az ún. „Premarket-Notification“ eljárás keretében az ANM cég kérvényt nyújtott be az FDA “Center for Devices and Radiological Health (CDRH)” hivatalához. A CDRH felelős az orvosi termékek biztonságosságáért és hatásosságáért az amerikai emberek védelme érdekében. Az Amerikai Engedélyezési Hivatal a beadott dokumentumok elbírálását követően megállapította, hogy az ANM T30 CR® Tinnitus Terápiás Készülék megfelel az amerikai feltételeknek krónikus tinnitus kezelés céljából és jóváhagyta az értékesítését az Egyesült Államokban.

“Az amerikai együttműködő partnereinkkel megkezdődtek a tárgyalások, hogy az ideggyógyászati kutatásokkal alátámasztott és klinikailag ellenörzött CR® Neuromodulátor terápiás készülék minél előbb rendelkezésre állhasson a jövőbeni amerikai fülzúgós betegeinknek.” – mondta Dr. Jörg Stein.